čtvrtek 8. ledna 2009

Hejral

Firmu HEJRAL Kov a šperk založil v roce 1988 Vladimír Hejral jako ryze českou šperkařskou společnost. Ve svých začátcích se zabývala autorskou a zakázkovou výrobou šperků. V průběhu dalších let rozšířila činnost a sériovou výrobu zlatých a stříbrných šperků. V polovině devadesátých let patřila objemem své výroby do první desítky firem v České republice.

Od roku 1992 si firma začala budovat pozici na trhu především jako výrobce snubních prstenů, které distribuovala
jak pod svojí značkou, tak pod značkou jiných obchodních firem. V současnosti firma vyrábí cca 500 vzorů snubních a zásnubních prstenů, které průběžně obměňuje.

Společnost HEJRAL Kov a šperk se po celou dobu své existence zaobírá nekomerčními aktivitami směřujícím k prezentaci autorského šperku, kdy v roce 1994 založila tradici mezinárodních šperkařských sympózií.

V roce 2002 začala firma HEJRAL Kov a šperk spolupracovat s módní návrhářkou Soňou Horáčkovou. V současnosti je autorská tvorba šperků Vladimíra Hejrala a modelů Soni Hejralové Horáčkové prezentována na mnohých módních přehlídkách, ale i na projektech prezentace šperku v kontextu s oděvem.

V roce 2005 vyvstala v souvislosti s rozšiřováním tvorby firmy potřeba nových forem prezentace. Z tohoto podnětu byla vybudována vlastní galerie - Galerie Béčka. V této galerii je především prezentována vlastní šperkařská tvorba v kontextu s oděvem. Jsou zde pořádány módní přehlídky, výstavy, prezentační a kulturní akce.

V roce 2008 firma HEJRAL Kov a šperk slaví 20. výročí založení. Autorská dvojice šperkaře Vladimíra Hejrala a oděvní návrhářky Soní Hejralové Horáčkové již pošesté oblékala a zdobila finalistky MISS Vysočina. Jejich společná tvorba je oceněna zastoupením ve sbírkách několika muzeí.

Firemní web.

Žádné komentáře:

Okomentovat